Arhiva-2017Novosti

Zimska liga u boćanju

Dana 5. veljače 2017. u organizaciji ZUB-a i UŠR Veteran 91 završena je zimska boćarska liga 2016./2017. u boćarskoj dvorani BK Ante Starčević u Zagrebu. -Foto-

Na portalu ROTOR izašao je intervju sa predsjednikom UŠR Veteran 91 mr.sc. Allen Bartoš …”

– Mi smo kao Udruga suorganizator ove Zagrebačke – Zimske lige – koju je  organizirala Zagrebačka udruga boćara. Ova boćarska -Zimska liga – ima veliki značaj. Naime, ona okuplja zaista veliki broj sudionika – igrača. Masovnost je odlika ove Lige. Na ovom natjecanju je nastupilo nešto više od stotinu natjecatelja, svih dobnih skupina, a posebna vrijednost ovog natjecanja je , što stariji i iskusniji igrači žele doprinijeti naporu, kako bi se što više mladih uključilo u ovaj zaista zanimljiv sport, koji uz profesionalce okuplja i veliki broj rekreativaca. Kada smo kod velikih  vrijednosti ovog natjecanja, spomenuo bih također,  kako ovdje na sreću, možemo susresti veliki broj hrvatskih branitelja, koji se bave sportskom rekreacijom, a znamo što to znači u recocijalizaciji hrvatskih branitelja. Ne treba ni spominjati koliko im to dobro dođe na resocijalizaciju i adaptaciju u svakodnevnom civilnom životu.
– Vi ćete i u buduće biti jedni o tih koji će i dalje pomagati ova natjecanja i ovu Udrugu?
– Naravno. Mi ćemo i dalje biti suorganizatori. Naime, naša programska orijentacije je ta da pomažemo i sudjelujemo u organizaciji, odnosno u suorganizacijama ovakvih  velikih uspješnih događanja.
Za kraj bih htio istaknuti, kako ćemo u kolovozu ove godine  – također organizrati – II. Boćarski turnir, međunarodnog karaktera. Eto, radujemo se kako će i ovaj naš mali, skromni  – ali iskreno se nadamo , veliki doprinos razvoju sporta i sportske rekreacije u gradu Zagrebu.”
Show More

Related Articles

Back to top button