Novosti

25. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja

U svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju, 1. listopada 2017. godine, održano je jubilarno 25. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja koje je organiziralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj.
Oko deset tisuća ljudi pristiglo je iz svih krajeva Hrvatske ali i susjednih zemalja kako bi uz pet tisuća pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstava obrane, branitelja i unutarnjih poslova te drugih državnih institucija, braniteljskih i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vatrogastva i  povijesnih postrojbi sudjelovali na svetoj misi i križnom putu.
Hodočašću su nazočili i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga general zbora Mirko Šundov kao izaslanik Predsjednice RH, ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, ministar obrane Republike Poljske Antoni Macierewicz te druga izaslanstava iz susjednih država.

Show More

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button